Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Iași: mamă minoră, internată în stare gravă cu complicații post-COVID

Viața Medicală
L. Budin luni, 18 octombrie 2021, ora 17:38

O adolescentă de 17 ani, din Gugeşti, Vrancea, care a născut luna trecută, a fost trimisă în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, în urma unor complicaţii post-COVID.

Tânăra a născut luna trecută, prin cezariană, un copil sănătos, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Focşani.

femeie-ati

A fost externată şi ulterior s-a prezentat pe data de 5 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Pantelimon» Focşani, cu suspiciune de tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, fiind depistată pozitiv la testarea pentru COVID-19. Ca urmare a complicaţiilor tromboembolismului, aceasta a fost trimisă de urgenţă la Iaşi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU.

Deşi pacienta este momentan stabilă, medicii de la Iaşi sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a tinerei.

Momentan, pacienta este stabilă în ATI, nu este intubată, dar tromboembolismul este o afecţiune imprevizibilă, adesea gravă la lehuze. Pacienta nu prea a răspuns la tratamentul cu anticoagulante, de aceea medicii cred că există o legătură între COVID-19 şi afecţiunea sa. Cel mai probabil nu ar fi avut aceste probleme de coagulare dacă nu ar fi avut COVID-19. Tânăra beneficiază de tot tratamentul ce se poate face în aceste situaţii, dar această patologie este una imprezibilă, (...) pot apărea oricând complicaţii”, a declarat, pentru Agerpres, Alina Belu, managerul Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi.

Etichete: sipitalul sf maria iasi mama minora complicatii covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.