Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

IGSU primește două milioane de teste rapide de salivă

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 13 decembrie 2021, ora 10:09

Conform calendarului de livrare, noaptea trecută, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit două milioane de teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 din salivă.

În urma discuțiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze produse de tipul „Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă”, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul nopții trecute, două milioane de astfel de dispozitive medicale au intrat în stocurile IGSU, potrivit unei informări din partea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

test-covid1

Societatea comercială care aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021. Camioanele IGSU au fost, așadar, pregătite pentru a recepționa cantitatea de teste menționată mai sus, urmând ca astăzi, 13 decembrie 2021 cantitatea de teste să ajungă la inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației.

Etichete: teste saliva covid teste saliva teste covid IGSU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă test rapid antigen testare antigen teste antigen rapide ministerul educatiei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.