Newsflash
Știri

IGSU primește două milioane de teste rapide de salivă

de Florentina Ionescu - dec. 13 2021
IGSU primește două milioane de teste rapide de salivă

Conform calendarului de livrare, noaptea trecută, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit două milioane de teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 din salivă.

În urma discuțiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze produse de tipul „Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă”, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul nopții trecute, două milioane de astfel de dispozitive medicale au intrat în stocurile IGSU, potrivit unei informări din partea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

test-covid1

Societatea comercială care aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021. Camioanele IGSU au fost, așadar, pregătite pentru a recepționa cantitatea de teste menționată mai sus, urmând ca astăzi, 13 decembrie 2021 cantitatea de teste să ajungă la inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe