Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

IML Iași achiziționează echipamente și dotări specifice, în contextul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 30 decembrie 2020, ora 10:39

Institutul de Medicină Legală Iași anunță că își consolidează capacitatea de reacție și protecție împotriva COVID-19, prin achiziționarea unor echipamente.

Astfel, reprezentanții unității spun că lansează proiectul Consolidarea capacitații de reacție și protecție împotriva Covid-19 a Institutului de Medicină Legală Iași prin achiziția de echipamente și dotări specifice, COD SMIS 2014+ 139852.

IML_Afis

Prin acest proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea IML Iași, a infrastructurii deficitare care utilizează în continuare aparatura uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, precum și echipamente de protecție ce aduc o creștere calitativă a serviciilor oferite, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Mai multe compartimente cu echipamente medicale de specialitate noi

Prin dotarea unui laborator cu echipamente anti COVID 19 se urmărește dezvoltarea prestărilor serviciilor, promptitudinea și eficientizarea rapoartelor în urma autopsiilor, protejarea personalului medical și a celui auxiliar, potrivit sursei citate.

Ca rezultate ale acestui proiect, IML Iași proiectează un număr crescut de Compartimente cu echipamente medicale de specialitate noi și îmbunătățirea calității servicii medico-legale la nivel local, regional și național.

De proiect va beneficia în mod direct IML Iași, care primește sprijin financiar pentru înnoirea / achiziția de echipamente și dispozitive medicale, echipamente de protecție și dotări specifice în prevenirea și combaterea virusului SARS-CoV-2.

Beneficiari indirecți ai proiectului sunt cei din personalul medical angajat în cadrul IML Iași, prin modernizarea tehnologică și operațională a structurilor în care aceștia lucrează precum si prin protejarea lor în fața SARS –COV-2, dar și comunitatea (populația de pe teritoriul întregii țări) prin îmbunătățirea serviciilor, rapoartelor medico-legale.

Proiectul a început la data de 01.07.2020, are o durată de 10 luni și va fi finalizat la 30 aprilie 2021.

Valoarea totală a proiectului este 362.237,12 LEI. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.