Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Importanţa măsurării TA, pe înţelesul elevilor

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 26 martie 2021

Liceenii din București vor învăţa să comunice despre controlul hipertensiunii arteriale, alături de medici, în cadrul unei campanii organizate sub egida Societăţii Române de Cardiologie (SRC).

masurare tensiuneÎn cadrul campaniei de informare despre HTA „Mergi și măsoară-ţi tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!” a fost lansat un program educaţional care se desfășoară exclusiv online până la 31 aprilie. Acesta se adresează elevilor de liceu din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, cât și celor din școlile postliceale sanitare din București.

Elevii vor afla ce este hipertensiunea arterială și de ce este periculoasă, cum se măsoară corect, cum poate fi prevenită și care sunt persoanele la risc. Pe durata programului, participanţii au la dispoziţie o bibliotecă de resurse și vor participa la întâlniri online cu specialiști în comunicare și creaţie vizuală.

În perioada 27 martie-15 aprilie, elevii pot înscrie pe site-ul
www.pentrucaasaspuneu.ro proiecte precum mici acţiuni de informare, care cuprind: o descriere generală, descrierea publicului ţintă ales, un plan de acţiuni și un material vizual de tip afiș.

Proiectele propuse de elevi vor fi publicate pe paginade Facebook. Măsoară-ţi tensiunea arterială,unde vor fi votate până la 30 aprilie. Primii zece elevi cu cele mai multe aprecieri din partea publicului vor fi recompensaţi cu premii.

Etichete: tensiune arterială masurare tensiune prevenire hta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.