Newsflash
Știri

Împotriva pneumoniei la copil

de Dr. Maria DRAGOTĂ - nov. 24 2011
Împotriva pneumoniei la copil
125 de ONG-uri, instituţii academice, agenţii guvernamentale şi fundaţii, marchează, începând din 2009, la 12 noiembrie, Zilua Mondială împotriva Pneumoniei, pentru a încuraja eforturile profesioniştilor din sănătate, ale decidenţilor politici şi ale publicului larg, de combatere a acestei boli.
   Mesajul este unul important: la nivel mondial, pneumonia este o importantă cauză de mortalitate infantilă – trei copii mor în fiecare minut (în ţările subdezvoltate – 50% în rândul celor cu vârsta sub 5 ani) – producând mai multe victime decât SIDA, malaria şi rujeola împreună. Dar soluţii există: peste un milion de vieţi pot fi salvate anual cu vaccinuri şi antibiotice, prin reducerea poluării aerului din încăperi şi prin alăptarea naturală în primele şase luni de viaţă. Educaţia părinţilor în direcţia adoptării unui comportament preventiv este o componentă esenţială a strategiei mondiale de reducere a mortalităţii infantile. Vaccinul antipneumococic, disponibil şi în România, deocamdată neinclus în programul naţional de imunizări, este indicat în prevenirea bolii pneumococice la copiii cu vârste cuprinse între 6 săptămâni şi 5 ani.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe