Newsflash
Știri

Împrumut pentru un nou spital regional

de Dorina Novac - apr. 23 2021
Împrumut pentru un nou spital regional

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda un împrumut de 250 de milioane de euro, pe 27 de ani, pentru construcţia unui nou spital regional în Iași.

Viitoarea unitate sanitară va oferi asistenţă medicală specializată pentru 3,2 milioane de oameni din nord-estul României. Construcţia, cu 850 de locuri, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, și va îmbunătăţi activitatea de predare și de cercetare de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Noul spital cu șapte etaje va oferi atât servicii spitalicești, cât și asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027.
Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor din România și guvernator al BEI, spune că Spitalul Regional de Urgenţă din Iași nu va fi doar o clădire nouă, ci odată ce va fi pe deplin operaţional, va permite sistemului de sănătate trecerea într-o nouă eră a furnizării de servicii medicale. Noul sprijin BEI va spori calitatea și eficienţa tratamentelor medicale acute, secundare și terţiare din nord-estul României, folosind cea mai recentă tehnologie și know-how în domeniu. De asemenea, BEI evaluează în prezent o posibilă finanţare a altor două spitale regionale din România, în Cluj și în Craiova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe