Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Guvern: împrumuturi de la BEI pentru investiţii în sectorul sanitar

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 noiembrie 2022, ora 17:41

Guvernul și-a exprimat acordul de principiu privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare totală de 229 milioane de euro.

Banii vor fi investiți în sectorul sanitar - lucrări aflate în portofoliul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

spital-nou-receptie

Sprijinul financiar va fi asigurat sub forma a două împrumuturi, urmând ca ambele să fie contractate până cel mai târziu la sfârşitul acestui an.

Primul împrumut va avea o valoare de până la 87 milioane euro, iar cel de-al doilea împrumut ar putea avea o valoare de până la 142 milioane euro.

Majoritatea proiectelor sunt în curs de implementare şi se estimează a fi finalizate până în anul 2026. Implementarea va fi asigurată de MDLPA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Costul total al acestor investiţii este de aproximativ 292 de milioane de euro, din care valoarea asistenţei financiare de la BEI va fi de 229 milioane euro”

Pe durata implementării, MDLPA va asigura încadrarea în obiectivele şi ţintele prevăzute de strategia fiscal-bugetară anuală, se mai precizează comunicat.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Etichete: acord guvern imprumuri de la bei investitii in domeniul sanitar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC