Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Imunitate preexistentă faţă de virusul pandemic?

În ciuda numărului iniţial mare de cazuri mortale (în Mexic şi la pacienţii cu boli cronice preexistente), virusul pandemic A/H1N1 2009 e responsabil, în general, de simptome uşoare, iar rata generală a deceselor rămâne de 0,0045%. (...)

CDC (Atlanta) a raportat că, dintre persoanele de peste 60 de ani, 33% prezintă anticorpi neutralizanţi preexistenţi, cu reactivitate încrucişată împotriva noului virus, dar vaccinurile sezoniere nu solicită aceşti anticorpi, nici la persoanele tinere şi nici la cele în vârstă. Datele curente nu folosesc la evaluarea capacităţii imune, deoarece imunitatea mediată celular (IMC) nu a fost caracterizată la persoanele infectate cu virusul pandemic.(...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC