Newsflash
Știri

Imunoterapia pentru cancerul de vezică, gratuită și în România

de Cristina GHIOCA - iun. 12 2020
Imunoterapia pentru cancerul de vezică, gratuită și în România

Pacienţii din România cu cancer de vezică urinară beneficiază de acum de tratament pe bază de imunoterapie în regim compensat, prin Programul Naţional de Oncologie.

 Anunţul a fost făcut joi, într-o transmisiune online. Tot atunci a fost lansat și un ghid menit să îi ajute pe cei cu această patologie să înţeleagă mai bine cu ce se confruntă, care sunt manifestările, opţiunile de tratament sau unde pot găsi consiliere specializată.

        „Apariţia imunoterapiei în tratamentul cancerului de vezică urinară a creat oportunitatea unei gestionări mai bune a pacienţilor cu acest tip de cancer. Avantajele pe care le aduce sunt legate în primul rând de o eficacitate crescută și o toxicitate redusă”, a explicat dr. Cristina Oprean, medic primar oncolog în Timișoara.

        Ratele de vindecare în cancerul de vezică urinară sunt încă modeste, pentru că între 25-50% dintre pacienţi sunt diagnosticaţi în stadii avansate, a subliniat Cezar Irimia, președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

        În prezent, în ţara noastră, trăiesc peste 18.000 de persoane diagnosticate cu cancer de vezică urinară. Totodată, anual, sunt depistate 2.400 de cazuri noi, după cum se arată în studiul „Carcinomul urotelial. Analiza situaţiei din România”, publicat în noiembrie 2019.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe