Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Imunoterapia pentru cancerul de vezică, gratuită și în România

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 12 iunie 2020

Pacienţii din România cu cancer de vezică urinară beneficiază de acum de tratament pe bază de imunoterapie în regim compensat, prin Programul Naţional de Oncologie.

 Anunţul a fost făcut joi, într-o transmisiune online. Tot atunci a fost lansat și un ghid menit să îi ajute pe cei cu această patologie să înţeleagă mai bine cu ce se confruntă, care sunt manifestările, opţiunile de tratament sau unde pot găsi consiliere specializată.

        „Apariţia imunoterapiei în tratamentul cancerului de vezică urinară a creat oportunitatea unei gestionări mai bune a pacienţilor cu acest tip de cancer. Avantajele pe care le aduce sunt legate în primul rând de o eficacitate crescută și o toxicitate redusă”, a explicat dr. Cristina Oprean, medic primar oncolog în Timișoara.

        Ratele de vindecare în cancerul de vezică urinară sunt încă modeste, pentru că între 25-50% dintre pacienţi sunt diagnosticaţi în stadii avansate, a subliniat Cezar Irimia, președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

        În prezent, în ţara noastră, trăiesc peste 18.000 de persoane diagnosticate cu cancer de vezică urinară. Totodată, anual, sunt depistate 2.400 de cazuri noi, după cum se arată în studiul „Carcinomul urotelial. Analiza situaţiei din România”, publicat în noiembrie 2019.

Etichete: cancer vezică tratament imunoterapie Program Național Oncologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.