Newsflash
Știri

În 4 ani, Institutulul „Marius Nasta” își va primi pacienții într-o clădire nouă

de Florentina Ionescu - feb. 18 2020
În 4 ani, Institutulul „Marius Nasta” își va primi pacienții într-o clădire nouă

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, a anunțat că a primit de la Ministerul Sănătății avizul de principiu privind construcția unei clădiri noi în locul actualului sediu din Calea Șerban Vodă.

Managerul a vorbit astăzi despre noua clădire în care va funcționa, în viitor, Institutul pe care îl conduce. Beatrice Mahler speră ca, în patru ani, în această unitate medicală nouă să poată fi tratați primii pacienți. 

radiografie pulmonara

„În acest moment, avem un acord pentru studiul de pre-fezabilitate. Asta înseamnă că este recunoscută nevoia de investiție într-o clădire nouă, pentru că actuala clărire are costuri de consolidare și de reparație extrem de mari. O clădire nouă ar asigura circuitele corecte și condiții hoteliere adecvate pacienților Institutului. Vom depune la Ministerul Sănătății solicitarea pentru finanțarea studiului de fezabilitate, există un acord în acest sens. După finalizarea studiului de fezabilitate, sigur că da, urmează sursa de finanțare și ultima etapă de finanțare a proiectului. Perioada de patru ani este termenul optimist până la care primul pacient va putea să fie tratat în noua clădire”, a declarat Beatrice Mahler pentru ziarul „Viața Medicală”.

Întrebată ce se va întâmpla cu clădirea veche în care funcționează în prezent Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, managerul Beatrice Mahler a declarat: „Cea veche trebuie dărâmată pentru că este o clădire care nu mai asigură funcționalitatea conform legislației pe care o are România”.


Notă autor:

Sursa foto: National Cancer Institute pe site-ul Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe