Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În București nu sunt paturi libere la ATI pentru cei cu COVID-19 la acest moment

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 27 septembrie 2021, ora 13:51

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.311 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 astăzi, 27 septembrie.

De asemenea, 1218 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, se arată într-o informare transmisă redacției. 

Fundatia pentru Smurd, paturi ATI Ploiesti (6)
Foto: arhivă

În București sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment. 

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Autoritățile menționează că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare. 

Situația paturilor ATI destinate pacienților de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate, este următoarea (la data de 27 septembrie): 

Argeș -1 pat ATI
Bacău 1 pat ATI
Brăila - 1 pat ATI
Brașov - 1 pat ATI
Constanta - 8 paturi ATI
Dolj - 4 paturi ATI
Mureș - 1 pat ATI
Timiș - 2 paturi ATI
Vrancea -5 paturi ATI

Etichete: paturi ati libere paturi libere ati paturi ati in bucuresti paturi libere in tara paturi covid paturi terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC