Newsflash
Știri

În căutare de parteneriate

de Dr. Ana MIHAI - oct. 22 2014
În căutare de parteneriate

În perioada 3–7 noiembrie, o delegaţie egipteană va vizita Bucureştiul cu scopul de a stabili parteneriate cu firme din industria locală. Evenimentul este organizat de Consiliul egiptean pentru export în parteneriat cu Ambasada Egiptului la Bucureşti, cu scopul de a creşte exporturile către România. Una dintre cele 16 companii reprezentate în această delegaţie este ADWIA Pharmaceuticals, producătoare de medicamente pentru uz uman şi veterinar. Dr. Ghada Kamel, manager de exporturi, ne-a povestit despre scopul deplasării la Bucureşti.

 

 

 

   – Care este scopul vizitei dumneavoastră în România?
   – Intenţionăm să semnăm parteneriate pentru a intra pe piaţa românească şi pentru a ne înregistra produsele aici, medicamente de uz atât uman, cât şi veterinar. Am dori să avem un agent care să promoveze şi să livreze produsele noastre.
   – Ce fel de certificate deţineţi pentru producerea şi comercializarea medicamentelor?
   – Avem trei certificate de calitate, ISO 9001 pentru managementul asigurării calităţii, ISO 14001 pentru managementul mediului înconjurător şi OHSAS 18001 pentru asigurarea sănătăţii şi siguranţei ocupaţionale. Şi suntem furnizor şi producător aprobat pentru multe ţări precum Yemen, Kuweit, Irak, Sarabia Saudită, Emiratele Arabe, Azerbaidjan. Avem certificate GMP din partea tuturor acestor ţări. Suntem pe piaţă din 1988. Din 2010, furnizăm medicamente de uz veterinar pentru Azerbaidjan, Uzbekistan, Albania, Georgia. Medicamente de uz uman nu exportăm încă în Europa.
   – Ce medicamente predomină în portofoliul dumneavoastră?
   – Medicamentele antireumatice, antiinflamatoare, pentru bolile cardiovasculare, pentru afecţiuni psihiatrice, antibiotice, antispastice. Acestea sunt categoriile principale.
   – Cât din producţie este destinată exportului şi cât pieţei locale?
   – Pentru export – aproximativ 20%, iar restul pentru piaţa locală.
   – Câţi angajaţi aveţi?
   – 1.500, inclusiv o divizie de cercetare–dezvoltare.
   – Ce înseamnă ADWIA, de unde vine numele companiei?
   – În arabă, „adwia“ este un cuvânt şi înseamnă medicament.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe