Newsflash
Știri

În Siberia apar mutații ale coronavirusului SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - nov. 18 2020
În Siberia apar mutații ale coronavirusului SARS-CoV-2

Pe măsură ce numărul deceselor de COVID-19 ating recorduri zi de zi, experții din Rusia spun că apar mutații ale coronavirusului în zona Siberiei.

În Siberia ar fi apărut mutații ale tulpinilor de coronavirus, a declarat marți, 17 noiembrie, o autoritate din domeniul sănătății din Rusia, potrivit reuters.com.

coronavirus 29 septembrie

„Vedem anumite modificări... în Siberia, care ne permit să presupunem că în această regiune [virusul] își formează propria versiune cu mutații specifice”, a declarat Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, un serviciu federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației din Rusia.

Anna Popova nu a oferit detalii despre cât de contagioasă sau cât de mortală este mutația virusului SARS-CoV-2, dar a spus că această mutație nu va face virusul mai periculos.

Ea a mai confirmat că postînregistrarea studiilor clinice în cazul celui de-al doilea vaccin anti-COVID-19 din Rusia, dezvoltat de institutul Vector din Siberia, se află acum în desfășurare.

Totodată, potrivit lui Rinat Maksyutov, directorul general al Vector, citat de TASS, mutațiile coronavirusului nu ar putea influența eficacitatea vaccinului pentru COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe