Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În tandem

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU vineri, 17 mai 2013

   Despre tandemul corp-minte aflăm lucruri interesante din articolul semnat de dr. Dan Rusu, intitulat „Când creierul interoghează corpul“. Deschidem cu el obişnuita noastră notă despre cuprinsul revistei Viaţă+sănătate, ajunse la al patrulea număr din acest an. Din când în când, îmi place să mă opresc la Caleidoscop, o rubrică din care, pe scurt, citim ştiri apărute relativ recent în publicaţii internaţionale de specialitate: „Este necesară îndepărtarea polipilor nazali?“ sau „Prescrierea electronică reduce erorile de medicaţie“. Articolul de fond îi oferă posibilitatea medicului Sorin Săndulescu să vorbească despre etică şi deontologie profesională: „Terapeutul trebuie să pună trebuinţele clientului-pacient întotdeauna înaintea celor personale“, este un principiu primordial de la care porneşte autorul, apoi face „şapte paşi în luarea unei decizii corecte“ şi, nu în ultimul rând, arată „drepturile fundamentale ale clienţilor şi pacienţilor“. Tot despre terapie scrie şi dr. Sorin Moroşan, continuând seria începută în numărul anterior, cu ficatul gras non-alcoolic; se opreşte acum la steatoza hepatică, pledând pentru un stil de viaţă sănătos, care să includă o dietă adecvată. Primăvara a sosit, iar dr. Valentina Dan ne recomandă o masă vegetariană.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.