Newsflash
Știri

Inaugurare în medicina de vârf

de Dr. Al. TRIFAN - aug. 7 2009
Inaugurare în medicina de vârf

Joi, 30 iulie a.c., a fost inaugurat Centrul de Hemodializă din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila“, care are în componenţă două corpuri: clinica de hemodializă şi policlinica unde pacienţii renali pot beneficia, în regim ambulatoriu, de trei hemodialize pe săptămână. (...)

    Joi, 30 iulie a.c., a fost inaugurat Centrul de Hemodializă din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila“, care are în componenţă două corpuri: clinica de hemodializă şi policlinica unde pacienţii renali pot beneficia, în regim ambulatoriu, de trei hemodialize pe săptămână. Au fost de faţă, pe lângă numeroase cadre universitare şi directori de unităţi sanitare, dl ing. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, dl Dan Tudorache, viceprimar şi dl dr. Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi a Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei municipiului Bucureşti.
    Dl conf. dr. Mircea Penescu, directorul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila“, a informat presa că, în urma unui concurs la care au participat 27 de arhitecţi, câştigătorul a fost dl arh. Marius Miclăuş. Proiectul finalizat astăzi a demarat prin fundamentarea sa în anul 2005. În paralel, se află în derulare consolidarea spitalului, imobil monument istoric ridicat în jurul anului 1900 în stilul barocului târziu.
    În cuvântul său, dl ing. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, a arătat că noua secţie construită este singura din ţară dotată cu adăpost de apărare locală antiaeriană şi cu sistem propriu de parcare subterană cu o capacitate de 80 de locuri. Lucrările de investiţii de la bugetul local care vizează redarea funcţionalităţii clădirii centrale a Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila“ se vor finaliza în cursul anului 2010 şi vor beneficia de suma de 9.100.000 de lei din fondurile Primăriei sectorului 1 al Capitalei. După ce dsa a tăiat panglica inaugurală, împreună cu dl conf. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila“ şi dl viceprimar Dan Tudorache, a urmat vizitarea încăperilor noului Centru de Hemodializă.
    Pe fondul unei alese muzici culte, oferită de un virtuoz cvartet de coarde, am avut o discuţie cu dl dr. Mircea Penescu, apropiat colaborator al săptămânalului „Viaţa medicală“ şi distins muzician, care ne-a exprimat satisfacţia prilejuită de eveniment şi de participarea la el a publicaţiei noastre. De asemenea, dl primar al sectorului 1, ing. Andrei Chiliman, ne-a relatat că, în calitate de fiu al unui distins neurolog şi ginere al unui vestit chirurg, cunoaşte şi apreciază săptămânalul „Viaţa medicală“.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe