Newsflash
Știri

Încă două persoane internate la „Matei Balș” au varianta SARS-CoV-2 din Marea Britanie

de Florentina Ionescu - ian. 22 2021
Încă două persoane internate la „Matei Balș” au varianta SARS-CoV-2 din Marea Britanie

Autoritățile au anunțat că încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 (varianta descrisă în Marea Britanie), cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării, spun specialiștii.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt  supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

varianta de sars-cov-2 din marea britanie la matei bals

Ministerul Sănătății (MS) recomandă populației, în acest context, să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor”, se arată în comunicatul de la MS, remis redacției.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe