Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Încă un judeţ în proiectul LIVE(RO)

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 21 ianuarie 2022

Dâmboviţa devine al treilea judeţ, după Argeș și Dolj, care desfășoară campanii de testare pentru depistarea hepatitelor virale prin intermediul programului LIVE(RO)2-SUD.

Lansarea LIVE(RO) în DâmbovițaProiectul LIVE(RO) își propune testarea a cel puţin 120.000 de persoane care au domiciliul în regiunile Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia, care provin din zonele rurale și din rândul populaţiei vulnerabile.

Datele colectate în cadrul programului vor fi stocate în Sistemul Electronic de Evidenţă a Screeningului, iar persoanele depistate pozitiv vor avea asigurat accesul imediat la tratament.

În primele cinci luni ale programului, au fost testate aproape 28.000 de persoane, fiind descoperite 645 de cazuri noi de infecţii cu virusul hepatitic B sau C. Dintre acestea, 329 au beneficiat deja de servicii de stadializare într-unul dintre Centrele de Prevenţie înfiinţate în cadrul proiectului.

Citiți și: Campanie de testare pentru hepatite virale în județele Suceava și Tulcea

Etichete: live(ro) depistare hepatite testare hepatite LIVE(RO)2-SUD

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.