Newsflash
Știri

Incendiu cu numeroase victime la Spitalul din Piatra-Neamț

de Redacția Viața Medicală - nov. 15 2020
Incendiu cu numeroase victime la Spitalul din Piatra-Neamț

Sâmbătă seara, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a avut loc un incendiu de proporții, în urma căruia mai mulți pacienți au decedat. Cei care au fost salvați au fost transferați la Iași.

10 pacienți intubați, aflați în stare gravă, au decedat în urma incendiului devastator de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț - 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani, potrivit AGERPRES.

Un număr de alți 6 pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani, conform sursei citate.

transfer medicMedicul de gardă de la Piatra Neamț, dr. Ion Denciu, a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi, suferind arsuri grave. El a fost transportat la Iași, preluat de o aeronavă militară, stabilizat, iar în cursul dimineții de duminică se află în curs de transfer către spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles, Belgia, conform unui comunicat la MApN. 

Incendiul de la Piatra-Neamț amintește de tragediile de la Maternitatea Giulești (2010) și cea de la clubul Colectiv (2015), când au murit 60 de persoane.

La București s-a format o celulă de criză, iar la Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală și se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie care îndoliază România.

Aflat sâmbătă la Spitalul modular de la Lețcani, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamţ există o vină colectivă și că se impune o reevaluare a întregului sistem medical.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi pentru neimplicare... cred că suntem toţi vinovaţi în această ţară, nu doar sistemul medical şi autorităţile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat ministrul Tătaru, citat de zf.ro.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe