Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Incendiu într-o secție de ATI în Târgu-Mureș UPDATE

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 4 decembrie 2020, ora 12:01

Un incendiu a izbucnit la secția de ATI a Clinicii Medicală III din Târgu-Mureș, anunță Mediafax.

Update ora 12.00

Un incident minor

Potrivit AGERPRES, care îl citează pe managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, fumul degajat de la o priză electrică în această dimineaţă, la Secţia ATI a Clinicii Medicală III din Târgu Mureş, a fost un incident minor şi nu a afectat personalul medical sau pacienţii secţiei. Totodată, acesta a spus că pagubele materiale sunt minore.

„La Secţia ATI de la Medicală III s-a produs supraîncălzirea unui conductor electric şi a unei prize, corespunzătoare unui pat ATI, s-a degajat fum, fără flacără. Personalul de serviciu a acţionat prompt conform protocoalelor în vigoare, au acţionat cu spumă şi au reuşit să limiteze extinderea. (...) Incidentul nu a afectat personalul medical sau pacienţii secţiei, pagubele materiale fiind minore, circa un metru pătrat din peretele din zona prizei fiind afumat”, a declarat Ovidiu Gîrbovan pentru AGERPRES.

Update ora 10:10

Potrivit Mediafax, o priză a luat foc în această dimineață, în secția ATI a Clinicii Medicală II din Târgu-Mureș. Din fericire, acest incendiu a fost stins de angajații spitalului înainte să sosească pompierii.

incendiu ati
Credit foto: HG-Fotografie de la Pixabay

 

ISU Mureș a confirmat că incendiul a fost lichidat de personalul propriu. Tot ISU Mureș a precizat că este vorba de Spitalul Medicală II de pe strada Gheorghe Marinescu și că incendiul a izbucnit într-un salon în care se aflau șase pacienți. Potrivit sursei citate, doar pacientul care era în apropierea prizei a fost mutat.

Etichete: ati incendiu incendiu sectie ATI incendiu la ATI clinica medicala III clinica medicală III Târgu Mureș ingrijiri pacienti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.