Newsflash
Știri

ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR

de - sept. 18 2009
ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR

Anul acesta, şcolile s-au deschis cu… probleme. Cam aceleaşi din fiecare an. Exemple: lucrări nefinisate, ba chiar neîncepute, de recondiţionare a clădirilor, un sfert din totalul instituţiilor şcolare din ţară nu întrunesc criteriile pentru a fi autorizate sanitar, profesorii se pregătesc de grevă, nemulţumiţi de salariu, legile privind învăţământul sunt controversate şi unele articole ale acestora sunt respinse cu vehemenţă de partide… Şi peste toate acestea, ameninţarea pe care o reprezintă gripa porcină, elegant numită: noua gripă, cea cu virusul A/H1N1. (...)

   Printr-un Ordin (nr. 1094/10 septembrie a.c.), ministrul sănătăţii a aprobat Planul de măsuri pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1 în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat. Acesta poate fi actualizat în funcţie de situaţia epidemiologică la nivel naţional şi internaţional, în conformitate cu recomandările organizaţiilor europene şi internaţionale.
   E interesant de consemnat atribuţiile ce revin nu numai sistemului sanitar, ci şi directorilor instituţiilor de învăţământ şi cadrelor didactice. În perioada 15–30 septembrie 2009, fiecare şcoală va organiza: a) întâlniri cu părinţii pentru a li se prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în unitatea de învăţământ şi b) ore de dirigenţie destinate informării şi educării elevilor privind gripa şi măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, aceştia au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medicul de familie/spitalul de boli infecţioase pentru diagnostic şi conduita terapeutică. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe