Newsflash
Știri

Incident la Institutul „Marius Nasta”: degajări de fum la un ventilator al unității mobile ATI

de Florentina Ionescu - feb. 22 2021
Incident la Institutul „Marius Nasta”: degajări de fum la un ventilator al unității mobile ATI

Duminică seară, după ora 22:00, a avut loc un incident la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

Un ventilator exterior al unității mobile ATI a degajat fum, scrie www.biziday.ro. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au fost alertate, iar șapte pacienți cu COVID au fost transferați în interiorul spitalului. Nu au fost victime, iar autoritățile au calificat incidentul ca fiind minor. 

După miezul nopții, managerul Institutului „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, a transmis un mesaj despre acele momente dificile.

„Mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au mobilizat în acesta seară pentru a gestiona rapid transferul pacienților din unitatea mobilă în clădirea spitalului. Îmi cer scuze față de pacienții internați la Marius Nasta care în această seară au fost deranjați de zgomotul creat de mobilizarea echipelor de intervenție ca urmare a incidentului. Îmi cer scuze față de pacienții din unitatea mobilă care au fost mutați, pentru disconfortul unei astfel de manevre. Viața are prioritate! Important este că nimeni nu a fost rănit. Mulțumesc echipelor care au intervenit”, a scris dr. Beatrice Mahler (foto) pe pagina oficială a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. 

Beatrice Mahler_1  

Cu puțin înainte de miezul nopții, reprezentanții unității sanitare au explicat că incidentul a pornit de la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. 

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte”, scria dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în urmă cu 11 ore, pe aceeași rețea de socializare

Ministrul Sănătății a ajuns aseară la „Marius Nasta” 

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. 

„Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților”, se arată într-o informare din partea Ministerului Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe