Newsflash
Știri

Incident la un centru de vaccinare din județul Iași - reacția CNCAV

de Florentina Ionescu - sept. 9 2021
Incident la un centru de vaccinare din județul Iași - reacția CNCAV

Accesul la centrul de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași, a fost blocat de un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă, în data de 4 septembrie.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut ieri o precizare, în care se arată că reprezentanții săi „dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare”. 

anti vaccin diana sosoaca rachiteni comuna iasi

Potrivit rfi.ro, senatoarea a susținut că nu este nimeni infectat în această comună.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă secondată de susținători.

Aceasta a făcut și o transmisie live din comuna despre care susține că este circumscripția ei.

„Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Diana Șoșoacă despre carantina de la Răchiteni.

Ca urmare a evenimentului înregistrat la un centru de vaccinare din comuna Răchiteni, județul Iași, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări, potrivit unui comunicat remis redacției:

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”.

Totodată, în același document se arată că CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice.

„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate. În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național”, mai spun reprezentanții CNCAV.

În cocluzie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 subliniază că aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate.


Notă autor:

Imagine de: Ria Sopala de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe