Newsflash
Știri

Incluziune socială pentru cei cu trisomie 21

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mar. 29 2013
Incluziune socială pentru cei cu trisomie 21
   Iniţiativa unei zile mondiale dedicate sindromului Down a apărut în noiembrie 2005. La 21 martie 2006, la Singapore, au avut loc primele acţiuni ample ce au atras atenţia asupra importanţei înţelegerii acestui sindrom. Simultan, au fost organizate evenimente similare în multe state, printre care şi România. Din 2008, Ziua mondială a sindromului Down este recunoscută de Organizaţia Mon­dială a Sănătăţii, iar în noiembrie 2011 Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia prin care această zi este marcată la 21 martie.
   Asociaţia Down Bucureşti, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti şi Asociaţia Angels Down au organizat, cu prilejul acestei zile, o serie de manifestări, cu scopul de a informa şi de a atrage atenţia societăţii şi autorităţilor asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a persoanelor cu această afecţiune. De asemenea, s-a urmărit promo­varea valorizantă a posibilităţilor persoanelor cu sindrom Down, punându-se accentul pe faptul că în condiţiile unui mediu adaptat pot practica sportul, dansul, pot presta activităţi utile, realiza obiecte artistice, aducându-şi în mod constructiv contribuţia la dezvoltarea societăţii din care fac parte. Peste 200 de persoane cu sindrom Down, împreună cu însoţitori, voluntari, repre­zen­tanţi ai asociaţiilor de profil din ţară, ai partenerilor şi ai mass-media au participat, la Centrul Sportiv Apollo, la competiţia sportivă „World Down Syndrome Day – Bucharest Romania“, ce a solicitat abilităţile sportive şi locomotorii ale tinerilor şi copiilor cu acest sindrom. Seara dedicată lor a fost marcată de discursurile invitaţilor speciali şi de momentele artistice (dansuri, scenete etc.) ale tinerilor şi copiilor cu sindrom Down din fiecare asociaţie şi delegaţie prezentă şi a continuat cu recitalul trupei Hi-Q.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe