Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Incubatoare performante donate SUUB

Viața Medicală
Dunia CRISTESCU vineri, 5 octombrie 2018
    Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a primit două incubatoare performante în valoare de 168.000 de lei, donate de organizația Salvați Copiii România, în cadrul campaniei de reducere a mortalității infantile. Acesta este al șaptelea an de când Salvați Copiii derulează campania, în care reprezentanții organizației spun că vor fi donate 122 de aparate pentru 37 de maternități din România. Până la sfârșitul anului 2018, pentru „salvarea a 42.000 de prematuri”, numărul total al maternităților dotate prin această campanie va ajunge la 88, iar cel al echipamentelor oferite, la 515.
    Prin donația primită, SUUB devine a 79-a unitate medicală la care Salvați Copiii ajunge cu aparatură modernă de specialitate. Anual, medicii Secției de neonatologie a unității sanitare îngrijesc 3.000 de nou-născuți, dintre care 11%–12% prematuri, cu nevoi speciale de îngrijire. Secția nu dispune de suficiente incubatoare și aparate de ventilație neonatală, astfel încât toate solicitările pentru îngrijirea copiilor prematuri și a nou-născuților internați în compartimentul de terapie intensivă să fie acoperite în mod corespunzător.
    Potrivit statisticilor, în România mor de două ori mai mulți prematuri decât media europeană, cel mai adesea pentru că maternitățile sunt slab dotate și nu pot oferi asistență medicală cazurilor severe. Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2017, în România, rata mortalității infantile era de 7,2 la mie. Analiza efectuată de Salvați Copiii în anul 2016 arată că 13% din maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% din maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% din maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii. Totodată, maternitățile dețin echipamente foarte vechi: incubatoarele standard cele mai vechi din unitățile de nivel I au fost fabricate în anul 1977, cele din unitățile de nivel II sunt chiar mai vechi, din anul 1967, iar cele din nivelul III sunt din anul 1994. Ventilatoare pentru nou-născuți fabricate în 1966 se află încă în dotarea unor maternități din România. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.