Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Îndoieli temeinice

Viața Medicală
Bianca PÂNZARU luni, 10 iunie 2019, ora 07:16

Medicii de familie așteaptă o reacție concretă din partea autorilor programului „O comună – o ambulanță”, lansat săptămâna trecută.

Inițiativa Guvernului cu privire la programul de finanțare a cabinetelor medicale din mediul rural cu subvenții de până la 200.00 de euro stârnește reacții în rândul medicilor de familie, care au îndoieli referitor la posibilitățile practice de implementare „mai așteptăm și acum de la ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, să stabilească întâlnirea la discuții cu privire la lista cu cele 10 măsuri favorabile pentru medicina de familie, conform promisiunii făcute public în cadrul Conferinței Medicilor de Familie din București în martie 2019”, susține președintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Dina Mergeani.
Membrii SNMF salută inițiativa oficialilor „O comună – o ambulanță” dar, pe de altă parte transmit că accesul la aceste fonduri trebuie acordat tuturor medicilor de familie, nu doar celor din mediul rural. SNMF își exprimă disponibilitatea de a realiza împreună cu funcționarii guvernamentali o variantă echitabilă și aplicabilă de finanțare, care să se afle în strânsă legătură cu prioritățile de investiții specifice fiecărui cabinet de medicina de familie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.