Newsflash
Știri

Infecţia HIV în Europa

de Dr. A. M. - dec. 9 2014
Infecţia HIV în Europa
   Un raport dat publicităţii joi, 27 no­iem­brie a.c., de Centrul european pentru prevenţia şi controlul bolilor (ECDC) şi de Organizaţia mondială a sănătăţii (OMS), arată că numărul cazurilor de infecţie HIV a crescut cu 80% în Europa în ultimul deceniu, creşterea cea mai importantă fiind înregistrată în ţările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Astfel, în 2013, în Europa au fost diagnosticate 136.235 de cazuri noi de infecţie HIV, din care 29.157 de ţările UE/SEE. Incidenţa infecţiei HIV în 2013, la 100.000 de locuitori, a fost de 5,7 în ţările UE/SEE, 7,8 în ţările din regiunea OMS Europa şi de 15,7 dacă este inclusă şi Rusia.
   Pentru România, deşi rata a fost de doar 2,5 cazuri noi la 100.000 de locuitori în 2013, s-a înregistrat cea mai mare pro­por­ţie de tineri, nu mai puţin de unul din patru ca­zuri noi fiind înregistrat la grupa de vârstă 15–24 de ani (media europeană a fost de 11%).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe