Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Infecțiile cu West Nile din România

Viața Medicală
Dunia CRISTESCU vineri, 10 august 2018
    A fost confirmată o infecție cu virusul West Nile. Pacientul este un bărbat din Iași, în vârstă de 67 de ani. În acest context, Ministerul Sănătății (MS) a dat asigurări că toate cazurile de meningită/ meningo-encefalită cu virus West Nile depistate și înregistrate în România sunt sporadice și în momentul de față nu există riscul unei epidemii. Potrivit unui comunicat de presă emis de minister, de la începutul supravegherii, în data de 2 mai 2018, și până în prezent au fost înregistrate cinci cazuri de meningită/ meningo-encefalită cu virus West Nile (două cazuri în Dolj și câte un caz în Iași, Brăila și Olt) și niciun deces. Întrucât virusul se transmite prin înțepăturile de țânțari, MS recomandă autorităților locale să ia măsuri de dezinsecție în localități, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.
    Reprezentanții ministerului menționează că 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă oamenii ar trebui să se prezinte de urgență la medic dacă prezintă febră ridicată sau dureri de cap intense. În cazurile severe, persoanele infectate pot dezvolta simptome precum: rigiditatea gâtului, vărsături, erupții cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică sau slăbiciune musculară.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.