Newsflash
Știri

INFOGRAFIC Coronavirus în România: Numărul de cazuri confirmate până la 18 martie

de Florentina Ionescu, Dorina Novac - mar. 18 2020
INFOGRAFIC Coronavirus în România: Numărul de cazuri confirmate până la 18 martie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Update 18 martie, ora 18.20

De la ultima informare au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane, iar alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Coronavirus update 18

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).

Grupul de Comunicare Strategică precizează că SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Update 18 martie, ora 10.00

De la ultima informare transmisă de GCS, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire (COVID-19). Dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv la testele pentru coronavirusul SARS-CoV-2, în prezent 19 au fost declarate vindecate și externate.

Așadar, astăzi au fost confirmate 29 de cazuri noi, dintre care 12 persoane în Bucureşti, 7 persoane în Iaşi, 3 persoane în Ilfov, 2 persoane în Hunedoara, câte 1 caz de infecție cu noul coronavirus în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârstă celor infectați este cuprinsă între 1 și 72 ani.

Aceste persoane sunt atât contacți ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate, ca de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

covid-19-romania

În prezent, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul. Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

date 18 martie

Autoritățile anunță că, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diferite unități spitalicești, precum și la centrele de carantină din mai multe județe din țară.

La nivel național, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei și destinate asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe