Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Informaţie la zi, redactare concisă, iconografie exemplificatoare

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 16 iulie 2010

    Vineri, 9 iulie a.c., la Sala Senat a Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, în prezenţa majorităţii autorilor şi a colectivului editorial, a avut loc lansarea volumului 1 al Tratatului de Neurochirurgie, sub coordonarea prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Domnia sa a subliniat necesitatea apariţiei acestei cărţi, ţinând cont că în ultimele trei decenii s-a produs o revoluţie totală în domeniul diagnosticării leziunilor intracraniene şi intrarahidiene. Autorii – 35 la număr –, în cea mai mare parte cadre universitare, au participat activ la definitivarea lucrării, îmbinând experienţa cu datele de ultimă oră din literatura internaţională de specialitate. (...)

Tratatul are o largă adresabilitate la nivelul medicilor neurochirurgi, neurologi, intensivişti, oftalmologi, chirurgi oromaxilofaciali, pediatri, medici de familie“. Dl prof. dr. Alexandru Constantinovici, preşedinte de onoare al Societăţii Române de Neurochirurgie, a precizat: „Acest tratat adună elemente de diagnostic neuroimagistic şi elemente moderne de tratament neurochirurgical. Ţinând cont de tendinţele actuale de integrare multidisciplinară, au fost incluse capitole speciale ce conţin elemente de genetică şi biologie moleculară, precum şi date de neuroprotecţie şi neuroregenerare. Redactarea acestei monografii s-a realizat în condiţii grafice de excepţie la Editura Medicală şi aducem pe această cale mulţumiri întregului colectiv redacţional, în frunte cu directorul general al editurii, dl prof. dr. Alexandru Oproiu“. „E o carte pragmatică, extrem de utilă, uşor de citit“ – a sintetizat dl prof. dr. Nicolae Ianovici, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.