Newsflash
Știri

Informaţii OMS

Informaţii OMS
Împotriva contrabandei
 
Săptămâna trecută, cele 135 de state membre ale Corpului Interguvernamental de Negociere OMS au ajuns, după patru ani de negocieri, la o înţelegere privind forma finală a protocolului pentru combaterea comerţului ilicit de ţigări. Actul propune cooperare internaţională şi un sistem de monitorizare permanent a produsele pe bază de tutun. Acesta va fi supus discuţiilor şi validat la Conferinţa OMS de la Seul, din noiembrie a.c. (S. V.)
 
Idei pentru cercetare performantă
 
Un raport publicat recent de OMS arată că e nevoie de suplimentarea fondurilor alocate şi găsirea de noi mijloace pentru finanţarea cercetării medicale în statele aflate în curs de dezvoltare. Experţii OMS mai propun, pentru încurajarea acestui sector, să se acorde licenţe „la liber“ pentru tehnologiile şi echipamentele necesare cercetării biomedicale. Organizaţia recomandă, de asemenea, ca minimum 0,01% din PIB-ul acestor state să fie alocat cercetării. (S. V.)
 
Demenţa – în creştere
 
Într-un recent raport, OMS atrage atenţia asupra cazurilor de demenţă, în continuă creştere. În prezent, în întreaga lume trăiesc aproximativ 35,6 milioane de persoane (58% din ele – în ţări cu venituri mici şi mijlocii) cu această afecţiune, iar numărul lor se va dubla până în 2030 şi se va tripla până în 2050. Raportul recomandă creşterea capacităţii de diagnosticare a bolii şi de asigurare a serviciilor de sănătate şi sociale necesare, precum şi implicarea celor care îngrijesc persoanele cu Alzheimer în programe care să furnizeze cel mai bun suport pentru acestea. (Dr. M. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe