Newsflash
Știri

Inițiative sociale dedicate unui stil de viață sănătos

de Florentina Ionescu - nov. 25 2021
Inițiative sociale dedicate unui stil de viață sănătos

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate pe piața din România, compania de produse alimentare și băuturi Nestlé amintește care sunt acele inițiative sociale în care s-a implicat.

Impactul social este unul dintre punctele centrale ale acestui bilanț, realizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de prezență în țara noastră. Pe lângă impactul economic, Nestlé a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de inițiative sociale în direcții precum:

  • protecția mediului - Nestlé for a Waste Free World;
  • orientarea spre o viață mai sănătoasă - Inițiativa Nestlé for Healthier Kids;
  • dezvoltarea tinerilor și a comunităților locale - Nestlé Needs Youth, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
masurare portii copii nestle 25 de ani in romania
Fotografie creată de Trang Doan, de la Pexels

Irina Siminenco, corporate affairs manager al ramurii din România a companiei, a ținut să precizeze că sub umbrela Nestlé for a Waste Free World, în drumul către zero emisii nete, au fost introduse ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile, au fost dezvoltate proiecte de ecologizare și plantare (POPAS) și campanii de conștientizare privind importanța ocrotirii mediului (Less Waste More Love).

Pe de altă parte, arată aceasta, prin Nestlé for Healthier Kids, compania dorește să inspire părinții și copiii să adopte un stil de viață sănătos și implică în proiectele proprii 210.000 de elevi, 2 milioane de părinți, 6.744 de învățători din 346 de școli.

„Am lansat o serie de instrumente prin care părinții pot măsura porțiile copiilor (Nutriporția), iar VeggiePorția care ajută adulți să ducă un stil de viață mai sănătos, ajutând în același timp și planeta”, a declarat Irina Siminenco.

În cadrul inițiativei Nestlé Needs Youth, în România, până în prezent, au fost implicați în activitățile companiei peste 18.000 de tineri la nivel național, promovându-se prin această inițiativă stagiile de practică și internshipurile, organizându-se traininguri digitale și încurajând astfel tinerii cu abilități culinare.

„Nu în ultimul rând, susținem Banca de Alimente, comunitățile aflate în nevoie în perioada pandemiei și vrem să contribuim la redresarea României după pandemie prin lansarea platformei concurs «Creștem împreună», prin care premiem zece idei care vor ajuta la restartarea vieții comunităților mici și mari, de la nutriție la infrastructură și colectare selectivă”, a conchis Irina Siminenco.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe