Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSMC Alessandrescu-Rusescu a primit 100.000 de euro de la Salvați Copiii

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 9 iulie 2020, ora 14:05

Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu.

Banii aceștia sunt destinați pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile acestei unități. Potrivit unui comunicat remis redacției, fondurile sunt pentru CPU – secția pediatrie.

Investiție prioritară

Anual, în cadrul compartimentului de primiri urgențe de la Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București ( INSMC), aproximativ 50.000 de copii primesc îngrijire medicală, deși capacitatea era pentru 20.000 de pacienți.

Salvati Copiii Romania (1)

Pentru asigurarea unor condiții optime de tratament, a fost nevoie de o investiție prioritară, care a presupus crearea unui spațiu nou dedicat triajului, renovarea, utilarea și echiparea completă a CPU, conform standardelor actuale în domeniu, se mai arată în comunicat.

Compartimentul deservește cazuri din toată țara, fiind tratați copii cu diferite patologii precum boli respiratorii acute sau cronice (fibroză chistică, astm bronșic), afecțiuni digestive, patologii neo-natale, afecțiuni genetice și metabolice, imunodeficiențe, boli reumatismale.

În CPU se asigură îngrijiri medicale de urgență: resuscitare, stabilizare, tratament de urgență, monitorizarea funcțiilor vitale, analize de urgență, consultații.

„Dotarea secției CPU a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu a fost o provocare contra-cronometru, pentru că îngrijirea optimă a copiilor este o urgență și face parte din prioritățile noastre, mai ales în contextul actual, care vulnerabilizează suplimentar sistemul medical românesc”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.

Aparatură performantă

Astfel, potrivit comunicatului, au fost achiziționate echipamente medicale performante: monitoare, instrumentar medical (foarfeci și pense chirurgicale, ace abord intraosos etc.), sondă ecografică, oftalmoscop, otoscop, aparate de aerosoli, cântare, lămpi de examinare, manechin resuscitare copil cu EKG și echipamente necesare păstrării medicamentelor și sterilizării. Totodată, a fost modernizat sistemul de informare a pacienților.

Salvati Copiii Romania (2)

Pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos micilor pacienți, cu implicarea artiștilor Cristina Militaru și Gabriel Daradici și a voluntarilor Salvați Copiii, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite.

„Extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe era necesară pentru creșterea calității actului medical și respectarea standardelor de lucru în CPU. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru implicare, lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia”, a adăugat dr. Gabriela Bar, Șef secție CPU.

Etichete: sanatatea copiilor Alessandrescu-Rusescu INSMC fonduri Salvati Copiii Romania salvati copiii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC