Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 22 septembrie 2021, ora 13:48

Raportul INSP din săptămâna 13-19 septembrie 2021 arată că în România au fost înregistrate 3.286 de cazuri de infecție cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Datele au fost cumulate în săptămâna 13 septembrie-19 septembrie 2021. Astfel, până la 19 septembrie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile) 3.890 de secvențieri, potrivit documentului.

Coronavirus de Craciun

Cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: INCDMM Cantacuzino; INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”; MedLife; Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava; Institutul de Virusologie ” Ștefan S. Nicolau”; CRGM al SCJU Craiova; „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

În total, au fost confirmate 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: (vezi tabel) 

tabel variante care determina ingrijorare

Documentul CNSCBT arată că din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC. Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.

Până la 19 septembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 84%. Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 46,6% în săptămâna 37.

Numărul de decese

După cum menționau experții din cadrul INSP în precedentele informări săptămânale, până în săptămâna 35 inclusiv au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care:

 • varianta Alpha - 27 decese
 • varianta Beta - 0 decese
 • varianta Gamma - 3 decese
 • varianta Delta - 45 decese
 • Total decese: 75 decese

Etichete: raport insp raport saptamanal insp variante ale SARS-CoV-2  variante coronavirus VOC variante variante ingrijorare variante ale SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.