Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: 48% din cazurile de COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 9 martie 2022, ora 15:32

În săptămâna 28 februarie-6 martie, INSP arată că 48% din cazurile de COVID-19 în țara noastră au fost la persoane nevaccinate.

Institutul Naţional de Sănătate Publică ( INSP) a informat astăzi că în săptămâna 28 februarie - 6 martie, 50,4% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Prahova. 

decese covid

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere al INSP, 48% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 37% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză, scrie AGERPRES.

Raportul arată că 34% din totalul deceselor au fost înregistrate, în săptămâna 28 februarie - 6 martie, în Bucureşti, Prahova, Bihor, Constanţa şi Iaşi, iar 80,2% din decese au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,6% din decese au fost la bărbaţi. Raportul precizează că 93,5% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Etichete: insp raport insp raport saptamanal insp decese covid romania nevaccinate cetateni nevaccinati nevaccinati persoane nevaccinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.