Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: 91,2% dintre decesele de COVID-19 au fost la persoane nevaccinate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 27 octombrie 2021, ora 17:53

Institutul Național de Sănătate Publică arată în cel mai recent raport săptămânal de supraveghere evoluția pandemiei de COVID-19 la noi în țară.

Din datele raportate până la 24 octombrie reiese că 93,6% dintre persoanele care au decedat din cauza COVID-19 aveau comorbidități asociate, 85,7% dintre decese au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57% dintre decese au fost înregistrate la bărbați. 

covid cazuri insp saptamana 18-24 octombrie

Raportul mai arată că în săptămâna 18 - 24 octombrie 2021, 34,7% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat in București, Prahova, Iași, Ilfov si Constanta. În plus, 73,1% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Datele arată că 27,3% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Constanta, Suceava si Bihor, iar 91,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. 

de la inceputul pandemiei pana la 24 oct

De la începutul pandemiei pana in prezent, 1 din 94 din totalul cazurilor de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical, 85,7% din totalul deceselor de COVID-19 au fost la persoane peste 60 ani, iar 57% din decese au fost raportate la bărbați. 93,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata, arată sursa citată. 

evolutie numar cazuri confirmate si decese covid in romania

Etichete: cresterea cazuri covid crestere cazuri covid romania covid-19 Romania coronavirus numar decese raportare decese COVID decese romania decese covid-19 decese cauzate de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.