Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: județele cu cele mai multe cazuri și decese de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 iunie 2020, ora 11:05

La începutul săptămânii, INSP a publicat raportul referitor la situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP) arată că în săptămâna 15-21 iunie, 47,7% din totalul cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în București, Brașov, Suceava, Vrancea și Argeș.

raport insp saptamanal 21 iunie

Documentul INSP mai arată că 47,3% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în Suceava, Vrancea, București, Argeș și Bistrița Năsăud.

Experții din INSP arată că 93,6% dintre decese aveau comorbidități asociate și că 76,7% dintre decese s-au înregistrat la persoane de peste 60 de ani.

În sumarul raportului săptămânal al INSP se arată că în județele Brașov și Vrancea se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori. În plus, unul din șapte din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În ceea ce privește caracteristicile cazurilor confirmate și ale deceselor, în raport se arată că 3.149 de cazuri au fost la personal sanitar.

Etichete: insp institutul national de sanatate institutul national de sanatate publica COVID-19 pandemie de COVID-19 detectare covid-19 testari COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC