Newsflash
Știri

INSP: județele cu cele mai multe cazuri și decese de COVID-19

de Florentina Ionescu - iun. 23 2020
INSP: județele cu cele mai multe cazuri și decese de COVID-19

La începutul săptămânii, INSP a publicat raportul referitor la situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că în săptămâna 15-21 iunie, 47,7% din totalul cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în București, Brașov, Suceava, Vrancea și Argeș.

raport insp saptamanal 21 iunie

Documentul INSP mai arată că 47,3% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în Suceava, Vrancea, București, Argeș și Bistrița Năsăud.

Experții din INSP arată că 93,6% dintre decese aveau comorbidități asociate și că 76,7% dintre decese s-au înregistrat la persoane de peste 60 de ani.

În sumarul raportului săptămânal al INSP se arată că în județele Brașov și Vrancea se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 50/100.000 locuitori. În plus, unul din șapte din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În ceea ce privește caracteristicile cazurilor confirmate și ale deceselor, în raport se arată că 3.149 de cazuri au fost la personal sanitar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe