Newsflash
Știri

INSP: Județele fruntașe la numărul de decese și de cazuri de COVID-19

de Florentina Ionescu - mai 13 2020
INSP: Județele fruntașe la numărul de decese și de cazuri de COVID-19

Institutul Național de Sănătate Publică din România a dat publicității raportul săptămânal referitor la situația generată de COVID-19 la noi în țară. Bucureștiul și județele din Moldiova sunt cele mai afectate.

Potrivit documentului ce conține date raportate până la data de 10 mai 2020, în săptămâna 4-10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectări cu coronavirusul SARS-CoV-2 s-au înregistrat în Neamț, Suceava, Bacău, București și Galați.

captura raport saptamanal INSP

Totodată, 38% din totalul deceselor în săptămâna respectivă au fost înregistrate în Galați, Sibiu, Suceava, București și Mureș. Specialiștii anunță că două județe din țară înregistrează o incidență aparentă de COVID-19 mai mare de 50 de persoane la 100.000 de locuitori.

Statisticile realizate de INSP arată că 89,3% dintre persoanele decedate aveau comorbidități asociate și că 76,6% dintre cei decedați au fost persoane de peste 60 de ani. Tot la capitolul decese, datele arată că 60,8% dintre cei care și-au pierdut viața au fost bărbați.

captura raport saptamanal INSP2

Cei care au decedat în intervalul menționat aveau cel puțin o comorbiditate dintre cele enumerate mai jos: afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni neurologice, afecțiuni renale, boli pulmonare, obezitate, neoplasm și altele.


Notă autor:

Sursa foto: raport saptamanal INSP

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe