Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: numărul cazurilor de gripă clinică s-a triplat față de săptămâna precedentă

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 1 aprilie 2022, ora 12:27

Institutul Național de Sănătate Publică arată că 1.585 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivelul țării noastre în săptămâna 21-27 martie.

În intervalul anterior, INSP arăta că în săptămâna 14 - 20 martie au fost raportate, la nivel naţional, 557 cazuri de gripă clinică. Numărul acestora s-a triplat, însă, în următoarea săptămână, ajungând la aproape 1.600. 

gripa cazuri INSP
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

INSP: 557 cazuri de gripă clinică raportate într-o săptămână 

INSP a informat joi că, în săptămâna 21 - 27 martie, au fost raportate la nivel naţional 1.585 de cazuri de gripă clinică. În săptămâna similară de anul trecut se înregistrau 10 astfel de cazuri, scrie AGERPRES.

În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 78.272, cu 69,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna similară din sezonul precedent (46.154) şi cu 22,2% mai mare faţă de săptămâna anterioară (64.058), potrivit INSP. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. 

Spania va trata COVID-19 ca gripa

De la începutul sezonului, au fost confirmate cu laboratorul 403 cazuri de gripă. 

Câte persoane au făcut vaccin gripal 

Până la data de 27 martie, au fost vaccinate antigripal 1.490.760 de persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, mai menţionează INSP.

Etichete: insp institutul national de sanatate publica cazuri de gripa clinica gripa clinica vaccin gripal tratament gripa epidemie gripa gripa sezoniera

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC