Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: Numărul de infecţii respiratorii acute este în scădere

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 13 noiembrie 2020, ora 11:11

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 45.068, cu 5,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (  INSP), în săptămâna 2-8 noiembrie au fost raportate la nivel naţional 10 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 17 de cazuri înregistrate în S 45/2019.

infectii respiratorii
Sursă imagine: Pixabay

„În săptămâna 2-8 noiembrie (S45/2020), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 45.068, cu 41,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (77.033) și cu 5,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.773)”, informează INSP.

Sursa citată precizează că nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 08 noiembrie au fost vaccinate antigripal 599.362 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Etichete: infectii respiratorii gripa insp

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.