Newsflash
Știri

Institutul „Alessandrescu-Rusescu”, partener într-un proiect despre boala celiacă

de Florentina Ionescu - nov. 9 2020
Institutul „Alessandrescu-Rusescu”, partener într-un proiect despre boala celiacă

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București face parte din proiectul transnațional european Dunărea CD SKILLS.

Potrivit unui anunț recent, publicat pe pagina oficială de Facebook a institutului „Alessandrescu-Rusescu”, această instituție este unul din partenerii proiectului transnațional european Dunărea CD SKILLS - Improving celiac disease management in the Danube region by raising the awareness, improving the knowledge and developing better skills.

boala celiaca proiect

Principalele obiective ale proiectului CD Skills sunt îmbunătățirea cunoștințelor profesioniștilor din sănătate și pacienților despre boala celiacă și dezvoltarea de servicii care îmbunătățesc calitatea vieții pacienților din regiunea Dunărea.

Potrivit sursei citate, proiectul CD SKILLS urmărește creșterea diagnosticării timpurii a bolii celiace, îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică, a serviciilor de alimentație publică și crearea unui mediu care să sprijine îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu boală celiacă.

Activitățile din cadrul proiectului sunt grupate în patru pachete de lucru și cuprind:

  1. evaluarea diferențelor regionale în managementul bolii celiace,
  2. introducerea unei strategii inovative de educare,
  3. dezvoltarea unor strategii eficiente de diagnostic și
  4. proiecte-pilot inovative.

Proiectul CD SKILLS este co-finanțat prin fonduri europene (ERDF, IPA, ENI) în cadrul programului transnational Dunărea (85% din valoarea proiectului și se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni (1 iulie 2020 – 31 decembrie 2022) și valorifică experiența din alte proiecte internaționale.

„Aproximativ 80% dintre cei care au boală celiacă sunt diagnosticați cu întârziere sau rămân nediagnosticați, crescând astfel riscul apariției complicațiilor, o  morbiditate și mortalitate crescută, performanță școlară redusă, absenteim ridicat de la locul de muncă. Toate acestea au un impact negativ asupra sustenabilității sistemului de sănătate și a societății în ansamblu”, se arată pe site-ul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Mai multe detalii aici.


Notă autor:

Credit foto: Cleo Robertson de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe