Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul „Cantacuzino” prelucrează până la o mie de teste pe zi

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 3 noiembrie 2020, ora 15:01

Comandantul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea, a declarat că instituția a prelucrat peste 110.000 de teste PCR pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Comandantul Institutului Cantacuzino a declarat, într-o conferință de presă, că, de la o capacitate iniţială de testare zilnică de 250 de probe, s-a ajuns în prezent la 700-800, iar în situaţii critice, la peste 1.000/zi.

conferinta cantacuzino

„Până astăzi s-au efectuat peste 110.000 de teste pentru probele biologice primite din toată țara, atât de la direcțiile de sănătate publică județene, cât și de la spitalele militare  și civile, sau de la alte instituții ale statului”, a spus colonel dr. Florin Oancea.

Potrivit acestuia, MApN a alocat aproximativ 85 de milioane de lei pentru achiziţia de reactivi şi echipamente necesare pentru diagnosticarea probelor biologice prin RT-PCR.

Totodată, colonel dr. Florin Oancea a subliniat că cercetătorii Institutului au realizat o serie de studii referitoare la transmiterea infecției cu SARS-CoV-2.

„Specialiștii Laboratorul Infecții Respiratorii Virale au realizat, pentru prima oară în România, secvențierea genomului virusului SARS-CoV-2, din care a rezultat o identitate de 99.95% cu tulpina de referință a virusului izolat în orașul Wuhan din China”, a afirmat comandantul Institutului.

Un alt proiect de cercetare este cel legat de condițiile ce favorizează persistența virusului în mediul exterior.

„ Proiectul își propune să evalueze prezența virusului SARS-CoV-2, folosind tehnici de biologie moleculară, în ape reziduale. Finalitatea acestui proiect poate duce la documentarea unor proceduri naționale de monitorizare a circulației SARS-CoV-2 în mediu”, a adăugat colonelul dr. Florin Oancea.

Etichete: Institutul Cantacuzino infecţiei cu SARS-CoV-2 teste PCR studii coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.