Newsflash
Știri

Institutul „C.I. Parhon” a marcat Săptămâna Internațională de Conștientizare asupra Tiroidei

de Florentina Ionescu - iun. 2 2021
Institutul „C.I. Parhon” a marcat Săptămâna Internațională de Conștientizare asupra Tiroidei

Societatea Română de Endocrinologie și Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” au marcat în 31 mai sfârșitul Săptămânii Internaționale de Conștientizare asupra Tiroidei.

Această săptămână de conștientizare a început cu Ziua Mondială Tiroidei (25 mai), prin iluminarea fațadei Institutului Parhon (vedeți galeria foto de mai jos). 

glanda tiroida boli constientizare
Fotografie creată de Anna Tarazevich, de la Pexels

Evenimentul, al cărui scop principal este de a crește gradul de conștientizare asupra afecțiunilor tiroidiene și asupra terapiilor noi, a fost inițiat în 2008 de Asociația Europeană a Tiroidei, și este susținut de societățile de profil din America, America Latină, Asia și Oceania, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Societatea Română de Endocrinologie a organizat proiectul „Tiroida – 7 zile de dezbateri”, care a inclus câte o emisiune zilnică, informativ-educativă, privind afecțiunile acestei glande.

„Scopul acestei Zile Mondiale a Tiroidei este tocmai de a arăta importanța diagnosticului precoce și la timp al unei suferințe tiroidiene, de a sublinia importanța tratamentului rapid și performant al afecțiunilor acestei glande endocrine și, nu în ultimul rând, de a atrage atenția asupra importanței profilaxiei în patologia tiroidiană. Iar pacienților care suferă de afecțiuni tiroidiene le transmit că endocrinologii din România sunt partenerii lor și îi îndemn să apeleze cu încredere la acești specialiști extrem de bine pregătiți”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

tiroida

Patologia tiroidiană (îndeosebi cea legată de deficitul de iod) a stat la baza înființării Institutului Național și a Scolii Naționale de Endocrinologie, prin promotorii săi – academicianul Șt. Milcu, autorul tratatului „Gușa Endemică. Distrofia Endemică Tireopată, 1957” și profesorul C.I. Parhon, care susținea că „Nu există civilizație fără hormoni tiroidieni”. 


Galerie imagini (6)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe