Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul Clinic Fundeni: Primul transplant renal la un pacient cu HIV din România

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 7 martie 2022, ora 11:10

La Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni a fost realizat primul transplant renal și implicit primul transplant de organ solid la un pacient cu infecție HIV din România.

Transplantul a fost efectuat cu succes la o pacientă în vârstă de 29 de ani, aflată în program de hemodializă de aproximativ 10 luni, cu afectare renală în cadrul unei vasculite asociate ANCA și infectie HIV controlată.

transplant

Citește și: Trei copii, salvați prin donare de organe de la o adolescentă

„Echipa care a participat la efectuarea și managementul transplantului a fost formată din: conf. dr. Cătălin Baston (medic primar urolog), dr. Ionuț Manea (medic primar urolog), dr. Liliana Domnișor (medic primar anestezie și terapie intensivă), prof. dr. Ileana Constantinescu (medic primar virusologie, imunologie, biologie moleculară) și asis. univ. dr. Bogdan Sorohan (medic specialist nefrolog)”, au precizat reprezentanții Agenției Nationale de Transplant.

Etichete: transplant renal pacient cu HIV program de hemodializa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.