Newsflash
Știri

Institutul Inimii Târgu Mureş ar putea intra în selecţia pentru finanțare din PNRR

de L. Budin - oct. 24 2022
Institutul Inimii Târgu Mureş ar putea intra în selecţia pentru finanțare din PNRR

Este însă nevoie de aprobarea finanţării studiului de fezabilitate de către CJ Mureş, a spus dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT), dr. Horaţiu Suciu, a declarat că proiectul de construire a noului Institut al Inimii ar putea intra în selecţia pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează Agerpres

inima

Institutul Inimii va fi o unitate de sănătate de excelenţă. (...) Practic, licitaţia pentru studiul de fezabilitate a fost finalizată, am amânat semnarea contractului cu firma care a câştigat pentru că această semnare este condiţionată de existenţa banilor, a sursei de finanţare a studiului de fezabilitate. Consiliul Judeţean a luat decizia de a susţine financiar această cheltuială cu studiul de fezabilitate. (...) În această cursă pentru obţinerea finanţării prin PNRR există 49 de obiective, clădiri de spitale noi, printre care se află şi Institutul Inimii din Târgu Mureş şi vreau să vă informez că din aceste 49 vor fi selectate undeva la 20 până în 22 de proiecte. Practic, suntem într-un concurs în care suntem doi pe un loc”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, într-o conferinţă de presă.

Dr. Suciu consideră că ar fi păcat ca noul Institut al Inimii să nu se poată alinia la startul unei competiţii pe care are şanse mari să o câştige.

FDA a autorizat un medicament împotriva insuficienţei cardiace

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe