Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” inaugurează noua Clinică de Hematologie

Viața Medicală
L. Budin marţi, 27 iulie 2021, ora 15:17

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a finalizat lucrările pentru cea mai nouă Clinică de Hematologie din România.

Investiţia va permite realizarea procedurii de transplant medular şi în municipiu.

Fondurile pentru lucrări au fost asigurate de către Ministerul Sănătăţii și se ridică la aproximativ 29 milioane de lei, se arată într-un comunicat.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi.

instit-oncologic
Sursă foto: Facebook Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”

 

Servicii îmbunătățite

Noua clinică e structurată astfel:

  • Parter: 7 paturi (spitalizare de zi)
  • Etajul 1: 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi)
  • Etajul al 2-lea: 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă)
  • Etajul al 3-lea: 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

Institutul Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuţă» are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european”, a declarat șef lucr. dr. Cătălin Vlad, managerul Institutului.

Mii de consultații

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a IOCN şi care numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar.

În ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” au fost înregistrate 38.222 de consultaţii, astfel: 20.622 de consultaţii în anul 2019, respectiv 17.600 de consultaţi în anul 2020 în uşoară scădere, dat fiind contextul pandemic.

Fondat în 1929

Fondat în anul 1929, printre primele centre medicale de profil din Europa, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai moderne centre de oncologie din România şi unul dintre cele mai importante institute medicale din ţară, cu zeci de mii de pacienţi care vin anual pentru a beneficia de servicii medicale preventive, curative şi paleative în domeniul oncologic.

Activitatea Institutului se bazează pe valori precum: respect pentru pacienţi, îmbunătăţirea continuă a calităţii îngrijirilor, profesionalism, confidenţialitate, muncă în echipă, educaţie, cercetare, creativitate şi inovaţie, se mai arată în comunicat.

Etichete: institut oncologic cluj noua clinica hematologie fonduri ministerul sanatatii premise transplant medular

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.