Newsflash
Știri

Instrument de evaluare a unităţilor sanitare

de Florentina Ionescu - iul. 30 2021
Instrument de evaluare a unităţilor sanitare

Autorităţile au în dezbatere un proiect de Ordin comun al ministrului Sănătăţii și al președintelui ANMCS prin care va fi constituit un grup tehnic de lucru.

Autorităţile au în dezbatere un proiect de Ordin comun al ministrului Sănătăţii și al președintelui ANMCS prin care va fi constituit un grup tehnic de lucru.

testare

Acesta ar urma să elaboreze criteriile de autorizare și standardele de acreditare pe care trebuie să le îndeplinească unităţile sanitare în care se efectuează testări RT-PCR și secvenţieri ale SARS-CoV-2.
Potrivit referatului de aprobare, grupul tehnic de lucru are în vedere acele unităţi sanitare care realizează testarea RT-PCR standard, testarea RT-PCR specific de variantă sau secvenţierea pentru virusul SARS-CoV-2. Totodată, instrumentul nou creat ar urma să elaboreze standardele criteriilor de finanţare a serviciilor de testare pentru confirmarea și caracterizarea infecţiei cu SARS-CoV-2. 

Proiectul de act normativ precizează și că grupul de lucru va fi format din cinci membri: un reprezentant al MS, unul al ANMCS și trei experţi tehnici. Iniţiatorii acestuia susţin că se dorește „realizarea unui instrument de evaluare a conformării la criteriile de autorizare și la standardele de acreditare a unităţilor sanitare care realizează testarea RT-PCR (...) sau, după caz, secvenţierea”. Proiectul de act normativ se află în prezent în Transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Sănătăţii și este supus dezbaterii publice până la 23 august.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe