Newsflash
Știri

Întemeietori şi continuatori

de Elena SOLUNCA - nov. 20 2009
Întemeietori şi continuatori

Aula Academiei Române a găzduit o sesiune de comunicări dedicată împlinirii a 140 de ani de la naşterea lui Nicolae Paulescu (1969–1931), membru post-mortem al Academiei Române (1991), şi a 60 de ani de la înfiinţarea Clinicii de Nutriţie şi Dietetică „Acad. Ionel Pavel“, manifestare organizată, de Ziua internaţională a diabetului, de către Secţia de Ştiinţe Medicale a Academiei Române. (...)

   În deschidere, dl Vasile Cristescu, managerul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. dr. N. Paulescu“, a amintit tradiţia acestui Institut, al cărui nucleu a apărut în 1934 la Spitalul Colţea, unde prof. dr. Ionel Pavel a înfiinţat un compartiment de Diabet în clinica prof. dr. I. Nanu-Muscel. În timp, Institutul s-a dezvoltat şi, astăzi, echipa formată din 324 de membri îşi desfăşoară activitatea pe următoarele compartimente clinice: terapia complicaţiilor acute ale diabetului zaharat şi ale urgenţelor metabolice, Cardiologie, Nefrologie şi  dializă peritoneală, un centru de hemodializă pentru pacienţii cu diabet zaharat şi un ambulatoriu de specialitate integrat. În jurul Institutului s-a dezvoltat şcoala românească de Diabetologie, care pe lângă activitatea de formare a specialiştilor are şi un valoros compartiment de cercetare. „Recunoaşterea internaţională a lui Nicolae Paulescu ne obligă să dezvoltăm activitatea clinică şi de cercetare şi să păstrăm anumite standarde“, a conchis dl V. Cristescu. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe