Newsflash
Știri

Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la SCJU Târgu Mureş

de Dorina Novac - mai 19 2022
Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la SCJU Târgu Mureş

O echipă de medici de la SCJU Târgu Mureş a reuşit extirparea unei tumori gigantice, care avea un diametru de 35 de centimetri şi aproximativ 12 kilograme, de la un pacient de 42 de ani.

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, coordonată de dr. Daniel Popa, au realizat, în cursul zilei de marți, 17 mai, o intervenţie de excizie a unei formaţiuni tumorale gigante retroperitoneale care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng, unui pacient de 42 de ani.

interventie SCJU Targu Mures

Citește și: Studentă la medicină cu o tumoră extrem de rară, operată pe creier la Iaşi

„Intervenţia a fost dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant”, se arată într-un comunicat al SCJU Târgu Mureş.

Potrivit sursei citate, evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenţia este formată din dr. Daniel Popa, medic primar Chirurgie generală, dr. Cosmin Nicolescu, medic primar Chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI şi dr. Dumitru Godja, medic rezident Chirurgie generală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe