Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Intervenţie medicală pentru pacienţii oncologici, în premieră la SJU Piteşti

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 26 august 2020, ora 14:17

La Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost realizată, în premieră, o intervenție medicală indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea orală este dificilă sau imposibilă.

Potrivit unei informări a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, la data de 23 august a fost montată gastrostoma percutană endoscopică, indicată pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior, pentru care alimentarea orală este dificilă sau imposibilă.

spitalul de urgenta pitesti
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

„La finele săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gura este dificilă sau imposibilă. Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului”, transmite instituția medicală.

Această metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.

„În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgență Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestivă de înaltă performanță”, a amintit SJU Pitești.

Echipa care a efectuat intervenţia a fost formată din dr. Miulescu Ana-Maria, medic specialist gastroenterologie şi endoscopie intervenţională, dr. Bidivenciu Daniel, medic specialist chirurgie, dr. Olariu Dan, medic specialist chirurgie şi dr. Ciocanea Adrian, medic specialist Anestezie.

Sursa citată precizează că Spitalul Județean de Urgență Pitești va achiziționa, în luna septembrie, o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș.

Etichete: SJU Pitesti pacienti oncologici ORL tract digestiv

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.