Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Intervenții dificile la Cluj: transplant renal la copii de 11 și 13 ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 august 2021, ora 11:14

Agenția Națională de Transplant - ANT subliniază că doi copii au primit șansa la o nouă viață, datorită unor intervenții de transplant renal extrem de dificile.

Sub mottoul „Transplantul înseamnă viață!”, reprezentanții ANT arată ce eforturi au făcut medicii de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

transplant pediatric cluj
Sursa foto: www.facebook.com/sustinetiICUTR

Pe o cunoscută rețea de socializare, ANT a preluat povestea acestui transplant pediatric, intervenție de pe urma căreia  doi copii au primit șansă la o nouă viață.

„În cursul zilei de 24 august 2021 la ICUTR au fost efectuate 2 interventii de transplant renal la copii în vârstă de 11 și respectiv 13 ani. Interventiile au fost extrem de dificile din cauza particularităților clinice și anatomice ale celor doi micuți pacienți, unul dintre ei având 9 ani de hemodializa și la care transplantul reprezenta singura sansa de a trai, întrucât s-au epuizat aproape toate căile de abord vascular necesare dializei”, se arată pe pagina oficială intitulată „Sustineti Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca”.

Colectivul ICUTR a ținut să precizeze în aceeași postare că îi mulțumește familiei donatorului pentru gestul deosebit, precum și doctorului Oprea A. din cadrul Institutului Inimii Cluj-Napoca, pentru colaborare.

ICUTR rămâne centrul cu cea mai mare experiență în transplantul renal atât la adult cât și la copil, din România.

Etichete: transplant pediatric transplant renal ANT Agentia Nationala de Transplant hemodializa transplant de rinichi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.